Trender på Chelsea Flower Show

Nu är årets Chelsea Flower Show över. Som vanligt var förväntningarna stora och både vädret och showen överträffade dem. Här fanns helt fantastiska visningsträdgårdar, alla möjliga och omöjliga blommor i perfekt skick, massor av trädgårdsattribut och läskande Pimm's i mängd.
Årets trend var helt klart "Wild Life". I år hade många kända designers "mingelplanteringar". Växterna blandas ihop mycket mer än tidigare. Och det är tätt, tätt av växter som främjar djurliv. Det påminner (och ska påminna) mer om natur än trädgård.
"Best in Show" gick till The Brewin Dolphin Garden av Cleve West. Mycket växter som minglar men även klassisk formklippning, sten och vatten.

En nyhet för i år var Fresh Gardens, moderna innovativa trädgårdar med helt ny design och nya produkter. (Best Fresh Garden blev en trädgård med konstgräs både på platten och höjden.) Jag gillade den häftiga färgskalan hos Rainbows Children's Hospice Garden.

Överallt i London just nu syns reklam för drottningens 60 års jubileum (60 år som regent). Så och på Chelsea Flower Show. I bakgrunden syns Diarmuid Gavins "The Westland Magical Garden". Precis som tidigare år överraskar den mannen. I år hade han byggt ett jättestort trädgårdstorn i flera våningar av byggnadsställningar. Wow. Trädgården vann också priset som "Most Creative Show Garden".

RSS 2.0